WhatsApp prestaje raditi na brojnim mobitelima, provjerite je li vaš među njima

Whatsapp, popularna aplikacija za razmjenu poruka, očekuje veliko ažuriranje koje će onemogućiti njeno korištenje na mnogim modelima mobitela.

Starije verzije Androida i iOS operativnih sustava neće više imati pristup ovoj aplikaciji od 1. veljače, dok su određeni Windows mobiteli već izgubili podršku.

Iz ove kompanije kažu da je ovaj selektivni izbor uređaja na kojima će aplikacija raditi nužan kako bi se omogućila sigurnost korisnika.

Također savjetuju korisnike da operativne sustave na svojim mobitelima ažuriraju na najnovije verzije, prenosi Independent.

Također poručuju da će nakon 31. siječnja “u nekom trenutku određene funkcije aplikacije prestati s radom” zato što se više neće raditi na njenom aktivnom razvoju za određene stare operativne sustave.

U objavi na svom blogu istaknuli su da se više neće moći kreirati novi računi ili ponovno verificirati stari računi s mobitela koje pokreću stari operativni sustavi s dolje navedenog popisa.

preporuka je da se koriste najnovije verzije iOS ili Android operativnih sustava kako bi se aplikacija mogla i dalje koristiti.

Apple iPhone (iOS)

Krajem siječnja WhatsApp neće raditi na iPhone mobitelima koji koriste operativni sustav iOS 8 ili neku stariju verziju.

“Apple” je iOS 9 predstavio 2015. godine, što znači da je siguran onaj tko ima iPhone 6s ili noviji model. Međutim, neki stariji modeli mogu instalirati novije operativne sustave, ali ne svi.

Ovo je lista iPhone uređaja koji su izišli prije izdanja iOS 8, s napomenom podržavaju li noviji softver:

iPhone 6/ iPhone 6 Plus – može se ažurirati na iOS 9 i koristiti WhatsApp
iPhone 5/ iPhone 5s/ iPhone 5c – može se ažurirati na iOS 9 i koristiti WhatsApp
iPhone 4s – može se ažurirati na iOS 9 i koristiti WhatsApp
iPhone 4 i stariji modeli – ne može se ažurirati na iOS 9 i koristiti WhatsApp.

Android

Ova će promjena utjecati na sve Android mobitele s verzijom operativnog sustava koja je starija od 4.0.3, a koja se još naziva “Ice Cream Sandwich” i datira od 2011. godine.

To znači da pametni telefoni s Androidom 2.3.7 (“Gingerbread”) i starijim verzijama neće više moći koristiti WhatsApp.

Iako su mnogi od ovih uređaja lansirani prije 2011. godine mogu ažurirati svoj operativni sustav na najnoviju verziju tako da vlasnici mogu nastaviti koristiti aplikaciju.

Iz WhatsAppa su istaknuli da su pogođeni mobiteli važan dio njihove priče, ali da oni jednostavno ne mogu tehnički podržati funkcije koje su potrebne da bi se unaprijedile i proširile mogućnosti aplikacije u budućnosti.

“Ovo je bila teška odluka za nas, ali ispravna kako bismo ljudima pružili bolje načine da ostanu u kontaktu s prijateljima, obitelji i voljenima koristeći WhatsApp.

Vlasnici Androida mogu saznati koju verziju operativnog sustava koriste tako što će na svom mobitelu otvoriti “Settings”, zatim “General”, a onda opciju “Software Update”.

 

geek tnt kids tv WhatsApp prestaje raditi WhatsApp
geek tnt kids tv

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na tntkids.tv unutar preuzetog članka. Hvala.

WhatsApp prestaje raditi na brojnim mobitelima, provjerite je li vaš među njima

Jedinstveni softver donosi proizvođačima ogromne uštede u svim procesima od narudžbe do isporuke

Ukoliko žele biti konkurentni na tržištu, ozbiljni proizvođači iz bilo kojeg sektora danas su primorani da se uhvate u koštac s digitalizacijom. Većina proizvođača...

“TELEMACH CHILDREN SPEED CAMP 2021” OD 1. DO 4. MARTA NA BJELAŠNICI

U organizaciji Skijaškog kluba Olimpic iz Sarajeva, na bosanskohercegovačkoj olimpijskoj planini Bjelašnici održat će se jedinstveni i otvoreni regionalni skijaški kamp za djecu “Telemach...

Uvoz automobila iz inostranstva

Danas jedan od najpopularnijih načina kupovine automobila je upravo uvoz automobila iz inostranstva. Naime automobili postaju sve skuplji na našim prostorima, a ako želimo da...

Mješovita ekonomsko ugostiteljska škola Travnik/ Pogledajte pozitivnu priču učenika

U Mješovitoj srednjoj ekonomsko ugostiteljskoj školi Travnik učenici imaju priliku izabrati da li žele izučavat bosanski ili hrvatski jezik kao maternji. Također, imaju priliku pohađati...