back to top

Fireboy and Watergirl recenzija

Fireboy and Watergirl recenzija – Fireboy and Watergirl je 2D igrica, dostupna za besplatno igranje na internetu.

Svi likovi u naslovu mogu se igrati, s tim da se zapravo istodobno kontroliraju obojica. Jednim se upravlja pomoću tipki AWD, a drugim strelice lijevo, gore i desno. I to je cijela kontrolna shema igre!

Naravno, jednostavna shema upravljanja ne znači jednostavnu igru.

Stvari se brzo kompliciraju činjenicom da postoje određene stvari koje može učiniti samo jedan od likova: samo Fireboy može ići u vatru koja je prošarana oko razina, a samo Watergirl može u vodu.

To znači da na bilo kojoj razini dva lika mogu imati vrlo različite uloge.

Postoje i druge daljnje prepreke koje se također moraju prevladati timskim radom, bez obzira na to koji lik zauzima koju ulogu; platforme na kojima jedan lik mora stajati da bi na primjer drugi lik imao otvorena vrata.

fireboy and watergirl recenzija
Fireboy and Watergirl recenzija

Fireboy and Watergirl recenzija – Jednostavna igra je ustvari komplicirana

Prilično brzo, ono što je izgledalo kao nevjerojatno jednostavna igra – posebno zbog izuzetno osnovne grafike i dizajna zvuka – počinje se puno komplicirati. 

Možete se izvući samo pukim punjenjem prema izlazima ili prema draguljima koje morate sakupljati, toliko dugo prije nego što vaši likovi počnu prilično brzo umirati. 

Uskoro vidite potrebu da na početku razine trebate barem nekoliko sekundi za planiranje rute; odlučivanje tko ide i kada (vrijeme djelovanja svakog lika postaje presudno i za uspjeh).

Svemu tome dodan je i natjecateljski element. Jednostavno ispunjavanje razina nije uvijek tako teško. Nakon svakog završetka, međutim, učinkovito ćete dobiti ocjenu, s istaknutim vremenom i ocjenom (A, B, C itd.). 

Konkurentni igrači (kojih očito ima mnogo u igračkoj zajednici), željet će se nastaviti priključivati, uzimajući sekundu za sekundom svoje vrijeme kako bi postigli tu slatku, slatku A-ocjenu.

fireboy and watergirl recenzija
Fireboy and Watergirl recenzija

Fireboy and Watergirl recenzija – Potrebno je planiranje i brzina ruku

Da biste to učinili, potrebno je ne samo planiranje, pa čak ni samo vrijeme, već i puno spretnosti: da biste postigli najbolje moguće vrijeme na razini, morat ćete premjestiti oba lika odjednom. 

Ovo u najmanju ruku predstavlja značajan izazov za one među nama koji su … izazovni u koordinaciji ruku / oka!

Hodanje igre vrlo je dobro izmjereno, s prelakim uvodnim razinama koje ne traju jako dugo prije nego što ustupe mjesto postavkama koje su izazovnije, ali i korisnije za izvršenje. 

Postoji pristojan broj razina, što znači solidnih nekoliko sati potencijalnog igranja ovdje, a sve po cijeni, pa, ničega!

fireboy and watergirl recenzija
Fireboy and Watergirl recenzija

Fireboy and Watergirl recenzija

Fireboy i Watergirl ne moraju nužno imati složenost ili dugovječnost da bi ih se moglo smatrati istinskim kandidatom za Spelunkyja, Super Meat Boya ili bilo kojeg drugog titana 2D žanra platformiranja. 

To je, međutim, izuzetno dobro izvedena mala igra koja će vam pružiti nekoliko sati frustracije koja ustupa mjesto dubokom zadovoljstvu, kao što bi svaki platformer trebao. 

I na kraju, budući da troškovi opet nisu problem, zapravo nemate razloga da Fireboyu i Watergirlu ne date priliku.

Hillside Drive Master

GAME INFO Hillside Drive Master is not merely a collecting puzzle game but also an avoiding arcade game. You can control a truck with several...

Popularne Igrice Za Dečake – Najbolje igrice za dječake

Popularne Igrice Za Dečake - Godfall trebao bi stići u Epic Games Store 12. novembra. Prije same objave igrice, bitno pitanje koje se postavlja je...

Get The Word

GAME INFO Get The Word is a word-guessing puzzle game for kids. With simple 2D words and letters, you need to find the mystery word...

Pocket Car Master

GAME INFO Pocket Car Master is a mixture car puzzle game with 3D basic play rules like parking, drifting, and escaping the VIP car. Skin...