Kako tumačiti snove?

Neki snovi ostavljaju toliki utisak, da uglavnom osoba posle buđenja ne može da se oslobodi emocija koje je osetila tokom sanjanja.

Snovi predstavljaju specifične predstave koje se javljaju kod svake osobe, nevezano za pol i starosno doba. Tokom spavanja, mozak prolazi kroz određene faze, što rezultira sve dubljem opuštanju i „upadanju u san“.

Tada organizam upada u tzv. REM fazu, koja predstavlja i glavni deo procesa spavanja. Svi sanjaju, pa čak i bebe, ali ne mogu se svi setiti svojih snova.

Kolika je uloga spavanja i snova, govori činjenica da se tokom navedenog stanja organizma regulišu krvni pritisak, metabolički procesi, kao i funkcije mozga.

Stručnjaci koji se bave istraživanjima samog procesa spavanja još uvek ne mogu u potpunosti da dokažu zašto se snovi javljaju.

Zna se da je mozak aktivan čak i dok spavamo i da projektuje različite halucinacije, koje mogu imati manje ili više smisla.

One se uglavnom javljaju usled aktivnosti i događaja koje ste iskusili i proživeli tokom dana ili mogu biti odraz nesvesnih želja, strasti, pa čak i strahova. Snovi se uveliko koriste i kao jedan od oblika psihoterapije, koja može pomoći da se bolje razumeju problemi koje neka osoba ima u realnom životu.

  Treći kanal TNT grupacije na Moja TV/ Za najmlađe gledatelje od sada dostupan i TNT Kids TV

Sanjati događaje koje ste proživeli tokom dana

Kada vam je dan prepun obaveza, sasvim je normalno da dolazi do pojačane obrade informacija, ljudi i događaja u mozgu.

Potpuno skoncentrisani, odrađujete svoje poslove na vreme, ne shvatajući da ste nesvesno opterećeni.

Tada se može dogoditi da odete na spavanje i iznova proživljavate celokupni dan, koji je, iako toga niste svesni, ipak ostavio veliki utisak na vas.

Sanjati događaje koji su se uživo dogodili uglavnom nemaju duboko značenje, već govore o tome da je potrebno da nađete vremena i za odmor.

Kada snovi postaju oruđa rešavanja problema?

Neretko se dešava da osobe koje su pod konstantnim stresom, pa čak i depresijom, pate od poremećaja spavanja. To se posebno odnosi na nesanicu, pa čak i košmarne snove, koji umeju da budu itekako neprijatni.

Međutim, ponekad kroz snove proživljavamo određene događaje ili predmete koji su nam daleko, pa svako naše angažovanje da nešto pozitivno uradimo nailazi na prepreke ili poteškoće. Uglavnom ovakvi snovi predstavljaju načine na koje se suočavamo sa svojim emocionalnim problemima.

Ovi snovi jesu „teški“ za sanjanje, ali znajte da vam tada mozak pomaže da se oslobodite onoga što vas tišti.

Obratite pažnju na detalje dok sanjate – na primer šta znači sanjati sigurnosna vrata?

Snovi nam mogu ukazati na određene specifičnosti, a ponekad su toliko realni i živopisni, da se sećate svakog detalja kada se probudite. Tada obično potražimo značenje sna u sanovnicima ili ih tumačimo pomoću interneta.

Ukoliko ste sanjali sigurnosna vrata, tumačenje se može razlikovati u zavisnosti od toga da li su vrata velika ili mala, koje su boje, da li su nova ili oštećena, zaključana ili otključana, da li ste ih samo videli ili prošli kroz njih itd.

  Treći kanal TNT grupacije na Moja TV/ Za najmlađe gledatelje od sada dostupan i TNT Kids TV

Postoje mnoge varijacije u snovima, nekad one nisu ni sasvim logične, ali za najpravilnije značenje pokušajte da se setite što više detalja.

Neke osobe zapisuju svoje karakteristične snove, jer oni mogu da pomognu u predviđanju određenih predstojećih događaja.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Uvoz automobila iz inostranstva

Danas jedan od najpopularnijih načina kupovine automobila je upravo uvoz automobila iz inostranstva. Naime automobili postaju sve skuplji na našim prostorima, a ako želimo da...

Edukativne video igrice za tinejdžere

Igrice su zabavne i naučno je dokazano da one pomažu igračima da prebrode depresiju, anksioznost i strest. Pored svega toga igrice su i pozitivne...

Nova kataloška akcija u Bingo trgovinama narednih 14 dana

Prelistajte novi katalog sa akcijama Svježi asortiman naše pekare i odjela voća i povrća, specijaliteti na gastro odjelu, mesne delicije, neodoljivi slatkiši, kao i još...

Stigao je EON Connect – Telemach predstavlja inovaciju u sigurnosti Interneta

Kompanija Telemach BH danas je predstavila EON Connect novu inovativnu uslugukoja omogućava potpunu kontrolu i upravljanje kućnim internetom. Ovu aplikaciju koja postaje saveznik djeci,...