back to top

United Grupa preuzima bugarske operatere Net1 i ComNet Sofia

United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operater u Jugoistočnoj Evropi, postigao je sporazum o preuzimanju 100% kapitala bugarskih operatera Net1 i ComNet Sofia

Sporazum o preuzimanju predstavlja dodatnu akviziciju kompanije VIVACOM, bugarskog operatera United Grupe.

U okviru United Grupe u Bosni i Hercegovini posluju kompanija Telemach BH i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituju televizije i portali Nova BH i N1.

Net1 je među vodećim operaterima u Sofijskoj oblasti koji pruža usluge interneta i televizije, kao i integrisana telekomunikacijska rješenja za poslovne klijente, uključujući usluge poput IT podrške, telefonije i video nadzora.

ComNet Sofia je telekomunikacijski operater koji pruža usluge interneta i televizije nove generacije sa sopstvenom optičkom mrežom.

Sporazum, koji podliježe svim neophodnim odobrenjima regulatornih tijela, dodatno će ojačati tržišnu poziciju United Grupe u Bugarskoj kao telekomunikacijskog operatera najnovije generacije i lidera u pružanju visokokvalitetnih inovativnih usluga interneta i televizije. Očekuje se da će transakcija biti završena u drugom kvartalu 2021.

United Grupa je na bugarsko tržište ušla 2020. godine preuzimanjem kompanije VIVACOM, najvećeg telekomunikacijskog operatera u zemlji. U januaru ove godine United Grupa preuzela je najveću bugarsku medijsku kompaniju, Nova Broadcasting Group i objavila da je postigla dogovor o preuzimanju bugarske novinske kompanije Vestnik Telegraf EOOD.

O United Grupi:

United Grupa sa sjedištem u Holandiji, vodeći je telekomunikacijski i medijski operater u Jugoistočnoj Evropi. Kompanija posluje u osam zemalja i na kraju 2020. godine ima približno 10 miliona korisnika i 11 hiljada zaposlenih. United Grupa ima najširu pokrivenost mrežom u regionu i nudi korisnicima najatraktivniji izbor TV sadržaja iz celog svijeta. Značajna ulaganja u digitalnu infrastrukturu, medijski sadržaj i tehnologiju, osiguravaju izvrsnost proizvoda i usluga koje pruža korisnicima. United Grupa je od marta 2019. godine u većinskom vlasništvu BC Partners, jedne od najvećih investicionih kompanija u svijetu.

Za više informacija posjetite https://united.group/ i http://www.unitedmedia.net

Nova kataloška akcija u Bingo trgovinama

Nova kataloška akcija je počela. Sniženja na odabrane artikle potražite u periodu od 5. do 17. jula, a detalje potražite u ovom Katalogu.

Mješovita ekonomsko ugostiteljska škola Travnik/ Pogledajte pozitivnu priču učenika

U Mješovitoj srednjoj ekonomsko ugostiteljskoj školi Travnik učenici imaju priliku izabrati da li žele izučavat bosanski ili hrvatski jezik kao maternji. Također, imaju priliku pohađati...

United Grupa predstavila novu kompaniju

United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operater u Jugoistočnoj Evropi, objavila je danas da je osnovala novu kompaniju za koordinaciju veleprodaje telekomunikacijskih usluga sa...

Najbolje igre za PlayStation 4

PlayStation 4 je već dugi niz godina na tržištu i kroz njegov vijek trajanja izašle su mnoge igrice koje se smatraju dobrim igricama. Međutim...