Privatni smještaj Travnik

Čuveni vezirski grad Travnik savršeno je mjesto za odmor

Možete iskusiti sve čari Travnika po vrlo povoljnim cijenama. Privatni smještaj Travnik se može rezervisatin po pristupačnim cijenama.

U nastavku vam donosimo sve što trebate znati prilikom rezervacije smještaja i šta sve nudi grad u srcu Bosne!

Travnik, grad koji je stoljećima bio jedan od vezirskih prijestolnica još uvijek je sačuvao svoj prvobitni sjaj i ljepotu. 

Prelijepe građevine koje datiraju iz osmanskog perioda, čak osamanaest džamija i čuvena rodna kuća Ive Andrića su simbol Travnika i Bosne i Hercegovine.

S razlogom ga nazivaju historijskih gradićem koji svoju vrijednost posebno pokazuje upravo kroz značajne znamenitosti.

Često veći gradovi zasjene manje, pa se tako možda Travnik na prvu ne nalazi svima na listi bosnaskohercegovačkih gradova koje moraju posjetiti.

Odličan grad za zimovanje

Upravo zbog toga on je s razlogom neotkriveni dijamant koji je skriven u srcu zemlje. Posebna je nejgova ljepota u zimskim mjesecima.

Zbog planine Vlašić koja je smještena nadomak grada u toku zimskih mjeseci ukrašen je snježnim prekrivačem koji ga čini još ljepšim.

Čak i da planirate zimovanje na planini Vlašić preporučujemo posjetu Travniku. Nekada je teško pronaći smještaj na planini u toku sezone. Stoga, mnogi biraju Travnik kao mjesto u kojem će boraviti tokom zimovanja.

Njegova izuzetna blizina planini pružila je mogućnost svima koji nisu u mogućnosti da izdvoje veće iznose novca za apartmane na Vlašiću da mogu pronaći privatni smještaj u samom gradu koji je jednako dobar.

Mnogi iznajmljuju privatni smještaj Travnik tokom zimovanja na planini Vlašić

Cijene privatnog smještaja u Travniku

Općenito cijene smještaja su dosta pristupačne. U prosjeku za jednu osobu cijene po noćenju se kreću od 20 do 35 eura. U zavisnosti lokacije, opremljenosti apartmana.

Noćenje u apartmanima, studio apartmanima ili hostelima je cjenovno prilagođeno svima. Svakako da postoje i skuplje opcije smještaja koji koštaju od 45 eura do 50 eura po noćenju.

Ukoliko želite da budete bliži centru onda obratit pažnju na okolinu rodne kuće Ive Andrića gdje se u prosjeku cijene kreću po noćenju za jednu osobu od 20 do 25 eura.

Postoji mogućnost i iznajmljivanja kuća, villa koje se nalaze izvan centra grada ali su odlične ako planirate nešto duži boravak sa porodicom ili prijateljima.

Sve popularnija opcija je i iznajmljivanje stana na dan ukoliko ne planirate dugo ostati.

Jedini grad u Bosni i Hercegovini sa dvije sahat kule

Travnik krase čak dvije sahat kule od kojih je jedna jedini sunčani sat u Bosni i Hercegovini. Travnička sahat-kula u Gornjoj čaršiji i Travnička sahat kula na Musali bile su od velikog značaja za tadašnje stanovnike Travnika.

Ono što vam također preporučujemo da posjetite jeste Sulejmanija džamija poznatija kao Šarena džamija.

Nalazi se u samom centru grada uz magistralnu ulicu M5 i jedna je od značajnih historijskih  i turističkih građevina.

Njena unutrašnjost je oslikana ornamentima vinove loze što je razlog zbog čega je mnogi nazivaju Šarenom džamijom.

Šetnjom kroz grad uočit ćete građevine koje datiraju upravo iz osmanskog perioda. U Travniku se nalazi čak osamanaest prekrasnih džamija koje ga ponosno krase.

privatni smjestaj travnik
Pronađite savršen privatni smještaj u Travniku za potpun odmor.

Neizostavne su za posjetiti Travnička tvrđava, Spomen kuća Ive Andrića i Zavičajni muzej.

Za sve koji žele da uživaju u prirodi srednje Bosne onda preporučujemo izvorište Plava voda koje je smješteno u mjestu Šumeće.

Bitno je izdvojiti Elči Ibrahim-pašina medresu koja je izgrađena u dominatnom neomaurskom stilu.

Osim prleijepih građevina i muzeja Travnik je grad u kojem ćete uživati u hrani. Vječita dilema gdje su najbolji ćevapi jedino se može riješiti ukoliko ih probate u Travniku. Gladni sigurno nećete otići kući.

Pronaći prihvatljiv smještaj u Travniku nije nemoguća misija. Bez obzira na vrstu privatnog smještaja cijene se u većini slučajeva kreću u istom cjenovnom rangu kao što smo naveli ranije.

Za sve zaljubljenike u manje gradove i odličan prihvatljiv porodični odmor Travnik je izvrsna opcija.

Preporučujemo da pročitate

Da li je u izradi Instagram aplikacija koja je namjenjena djeci mlađoj od 13 godina?

Rubikova kocka – najjednostavnije rješenje

Zdrav odnos djece prema tehnologiji

Iznenađenja za djecu koja vas neće ništa koštati

Svi vole iznenađenja, a djeca pogotovo. Ne treba to biti nešto specijalno, čak sama riječ iznenađenje kod djece bude poseban osjećaj i radost. Danas vam...

Telemach Sarajevo Cup /Trofeji za OKK Spars, ŽKK Primorje i Akademiju Mrav Zagreb

Međunarodni košarkaški turnir “Telemach Sarajevo Cup” okončan je danas. Takmičenje se tokom protekla tri dana odvijalo u dvoranama hotela Hills, KSC Skenderija i KSIRC Ilidža...

United Grupa imenuje Nikolai Andreeva za generalnog direktora kompanije VIVACOM u Bugarskoj

United Grupa, vodeća telekomunikacijska i medijska kompanija u Jugoistočnoj Evropi, objavila je danas da je imenovala Nikolai Andreeva za izvršnog direktora kompanije VIVACOM, vodećeg operatera...

Šta je Gaming

Bez obzira da li ste stari ili mladi svi smo mi ovo pitanje postavili barem jednom u našem životu. Mnogi misle da je gaming...