7 crtanih filmova koje možete gledati sa djecom za novogodišnju noć

7 crtanih filmova koje možete gledati sa djecom za novogodišnju noć

Nije sramota priznati da smo svi mi bez obzira na naše godine još uvijek pomalo dijete u duši, a ima li išta ljepše od dijeljenja tog osjećaja sa našom sopstvenom djecom tokom zimskih praznika kada sve postaje bar malo magičnije nego što inače jeste?

Često zaboravimo da nam većina crtića prenosi univerzalne poruke o životnim vrijednostima, prijateljstvu i ljubavi, i da svi uzrasti imaju mogućnost da nešto nauče iz njih.

Sa tim na umu, spremite dekice, kokice i ugasite svjetla – evo liste najbolji filmovi online koje možete pogledati sa svojim klincima za novogodišnju noć!

7 crtanih filmova
7 crtanih filmova 7 crtanih filmova 7 crtanih filmova 7 crtanih filmova 7 crtanih filmova

7 sjajnih crtanih filmova

Ljepotica i zvijer: Začarani Božić (Beauty and the Beast: Enchanted Christmas)

7 crtanih filmova koje možete gledati sa djecom za novogodišnju noć

Svi smo čuli za kultni diznijev klasik “Ljepotica i zvijer”, ali da li ste znali da postoji i nastavak koji govori o njihovom prvom zajedničkom Božiću u dvorcu koji je još uvijek začaran i mračan?

Otkrijte da li će stare nesigurnosti i nove dileme spriječiti junake da se izbore za savršen Božić i ko je odlučio da sabotira sve njihove pokušaje da unesu malo božićnog duha u dvorac?

Božićna priča (A Christmas Carol)

7 crtanih filmova koje možete gledati sa djecom za novogodišnju noć

Urađen po poznatom romanu “Božićna priča” Čarlsa Dikensa, ovaj crtić istražuje posljedice pogrešnih izbora i čovjekovih postupaka tokom njegovog života. Kroz njega se nastoji prikazati pravi značaj i suština ovog praznika. Gledajte crtane filmove online.

Radnju razvijaju tri božićna duha: Prošlost, Sadašnjost i Budućnost koji se udružuju i mrzovoljnog škrtog starca vode na put kroz vrijeme. Da li će uspjeti da ga promijene na vrijeme za Božić ili je previše kasno da se iskupi za svoja nedjela?

Predbožićna noćna mora (Nightmare before Christmas)

7 crtanih filmova koje možete gledati sa djecom za novogodišnju noć

Svi koji vole Burtonov rad i estetiku uživaće u ovom crtiću! Drugačiji od svih na ovoj listi, definitivno će probuditi vašu maštu i humor. Sve počinje onda kada kralj bundeva u gradu Noći vještica slučajno otkrije da postoji i nešto više od Noći vještica: Božićni grad!

Da li će drugi stanovnici reagovati pozitivno na njegove inovativne ideje i pokušaj da donese Božić u njihov grad ili će se sve završiti jednom velikom katastrofom? Pogledajte!

Snježno kraljevstvo (Frozen)

7 crtanih filmova koje možete gledati sa djecom za novogodišnju noć

Ukoliko niste već čuli za Frozen, gdje ste živjeli posljednjih sedam, da – sedam godina? Ovo je crtić koji je zaludio sve male princeze!

Priča koja nam predstavlja bitne probleme sa kojima se susrećemo u životu, jedan od njih je usamljenost – jake osobe su često vrlo usamljene ili neshvaćene, sputane da budu ono što u stvari žele kako ne bi iznevjerile očekivanja ljudi oko sebe, a drugi je više univerzalna pouka o tome da prava ljubav nije samo i isključivo romantična, već i sestrinska.

Dama i skitnica (Lady and the Tramp)

7 crtanih filmova koje možete gledati sa djecom za novogodišnju noć

Ovaj crtani je dokaz da je kuče najbolji poklon koji nekome možete prirediti za praznike. Naravno, čak ni pas kao što je Dama iz bogatog doma ne mož pobjeći od slatkih muka koje sa sobom nosi ljubav, pogotovo ako je ta ljubav zabranjena i ima najljepše oči koje je ikad vidjela! Atmosfera ovog crtića je vrlo zimska, ušuškana, romantična i prosto će učiniti da se istopite!

Vrlo vesela godina (Winnie the Pooh: A very merry Pooh year)

7 crtanih filmova koje možete gledati sa djecom za novogodišnju noć

Šta bi sezona praznika bila bez našeg omiljenog mede? Zanimljivo je da je lik kreirao Aleksandra Alana Milna i posvetio ga svom sinu Kristoferu Robinu Milnu. Nakon što je postao toliko omiljen među djecom, odlučeno je da medvjedić Vini Pu, zajedno sa ostalim likovima bude ekranizovan. Mnogo smijeha, zabave i nezgoda očekuje vas u božićnom dijelu serijala “Avanture Vinija Pua”.

Mikijev Božić (Mickey’s Once upon a Christmas)

7 crtanih filmova koje možete gledati sa djecom za novogodišnju noć

I naravno za kraj, crtić koji roditeljima daje šansu da se sjete sopstvenog djetinjstva i pokažu svojoj djeci kakvi su crtići bili nekada! Sastoji se od 3 dijela i na scenu dovodi čitavu škvadru: Paju Patka, Mikija i Mini, Šilju i ostale likove.

Da li ste već pogledali sve crtiće sa naše liste ili ćete napraviti veliki novogodišnji maraton sa svojim mališanima? Pišite nam u komentarima koji prijedlog vam se najviše dopada!

Mješovita ekonomsko ugostiteljska škola Travnik/ Pogledajte pozitivnu priču učenika

U Mješovitoj srednjoj ekonomsko ugostiteljskoj školi Travnik učenici imaju priliku izabrati da li žele izučavat bosanski ili hrvatski jezik kao maternji. Također, imaju priliku pohađati...

Telemach BH: Konkurencijsko vijeće odbija da sprovede odluku najviše sudske instance u BiH

Konkurencijsko vijeće je protivzakonito odobrilo stvaranje monopola Telekomu Srbija u entitetu Republika Srpska akvizicijom svih većih operatera u ovom bh. entitetu, odbijajući zahtjev Telemacha...

United Grupa imenuje Nikolai Andreeva za generalnog direktora kompanije VIVACOM u Bugarskoj

United Grupa, vodeća telekomunikacijska i medijska kompanija u Jugoistočnoj Evropi, objavila je danas da je imenovala Nikolai Andreeva za izvršnog direktora kompanije VIVACOM, vodećeg operatera...

Uradi sam: Najzanimljiviji projekti za djecu

Uradi sam: Najzanimljiviji projekti za djecu Youtube, Pinterest, Instagram i ostale društvene mreže vam zaista mogu poslužiti kao nepresušan izvor ideja kada je u pitanju...