Najbolje igre za djecu od 3 godine

Contents

Kada je dijete još mlado i kada ima samo godinu ili dvije sve može biti igračka i dijete se može zabaviti s raznim predmetima. Međutim šta kada dijete malo poraste šta kada uđe u dom od 3 godine i počinje da istražuje stvari po kući i dodiruje razne predmete kako ga onda zabaviti.

Najbolje igre za djecu od 3 godine su jednostavne i svi ih roditelji mogu priuštiti, a pri tome vašem djetetu će donijeti sate i sate zabava. Kada kupujete ove igre imajte jednu stvar na umu, a to je činjenica da su djeca u ovom periodu veoma znatiželjna, te će dodirivati razne stvari.

Zbog toga je krucijalno da u ovom periodu igre ne budu samo igre, nego da one pomažu djetetu u razvijanju ostalih sposobnosti, kao što su motorika, pamćenje i koordinacija.

Dijete s tri godine je veoma kompleksno

Dijete od tri godine počinje razumijevati društvene uloge i samim tim počinje da oponaša ono što njegovi roditelji rade ili čak glumi da je skroz neko drugi. Samim tim dijete se počinje uspoređivati s drugom djecom i ljudima. U ovoj fazi mogući su konflikti s drugom djecom ili prema roditeljima jer se dijete želi suprotstaviti drugima.

Također bitno je napomenuti s dijete s tri godine može se kreirati, šta više ono ne može mirovati, želja za istraživanjem ga pokreće i imate osjećaj kao da bi mogao trčkarati vječno po kući ili stanu.

S tri godine dijete već ima sposobnost da dulje vrijeme zadrži pažnju na određenim stvarima pa će mu dosta interesantne biti igre pretvaranja, neki mini projekti i drugo.

Memory igre

Memory igre su dobra zabava ali i edukacija. S memory igrama vi potičete vaše dijete da razvija možda vijuge. Dijete će se zabavljati tako što će pokušati da zapamti stvari koje su jednake. Jednostavna igra koja će okupirati vaše dijete, držati mu pažnju, a mnogo će mu pomoću čak i ako dijete toga nije svjesno.

najbolje igre za djecu od 3 godine

Puzzle

Slaganje puzzli jako je korisno za jačanje sposobnosti rješavanja problema i razvoj apstraktnog razmišljanja. Za trogodišnjaka nabavite primjerene puzzle koje mu neće biti preteško složiti. Možda će vam trebati malo vremena, ali prikladna puzzla će mnogo dobroga donijeti vašem djetetu pored velikog broja sati zabave.

najbolje igre za djecu od 3 godine

Naravno nemojte zaboraviti, puzzle nisu samo za djecu. Tako da ako želite izazvati vaše dijete možete uzeti nešto težu puzzlu i pomagati djetetu. Na taj način vi preuzimate ulogu blagog navigatora, ali ostavite većinski dio posla vašem djetetu, ne morate vi riješiti cijelu puzzlu ili samo one teške dijelove. Veoma je bitno da pustite dijete da samo shvati i da pokuša riješiti problem i kada vidite da mu ne ide date mu savjet i pustite ga da nastavi dalje.

Igra slaganja

Slaganje tornjeva od kocki vama možda izgleda kao jednostavan zadatak, ali za trogodišnjaka to je jako zanimljiv izazov. Uz slaganje kocki, vaši mališani razvijaju moć zapažanja, uče i razvijaju kreativnost i razvijaju spretnost i koordinaciju.

najbolje igre za djecu od 3 godine

Izbor kocki za slaganje je velik, a mi preporučujemo da za dijete odaberete drvene kocke koje će trajati generacijama i s kojima se djeca uistinu vole igrati.

Mekane kockice od spužve su također popularne, one su dovoljno velike da ih dijete ne može progurati, a opet dovoljno mekane da se dijete ne može povrijediti. Ipak ove kockice ne traju dugo, a drvene s druge strane kao što smo spomenuli mogu trajati generacijama.

Setovi za igre

Trogodišnjaci vole uroniti u svijet pretvaranja i zato su setovi za igru u kojem mogu sami stvoriti svoj mali svijet, savršene igračke za zadovoljavanje njihove mašte.  Tu spadaju razni setovi poput kućica za lutke, setova za kuhanje, dvoraca i slično. Odaberite set koji dolazi s više različitih likova kako bi se vaše dijete tokom igre moglo što bolje uživjeti u razne uloge.

najbolje igre za djecu od 3 godine

Ovo je i idealna prilika da se spustite na nivo djeteta i da se zbližite tako što ćete mu pomoć da sastavi set, a pri tome će te se dobro zabaviti.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Evropska komisija odobrila akviziciju grčkog telekomunikacijskog operatera Wind United Grupi

Evropska komisija je bezuslovno odobrila kupovinu grčkog telekomunikacijskog operatera Wind Hellas od strane United Grupe, vodećeg provajdera telekomunikacijskih i medijskih usluga u jugoistočnoj Evropi. Ovom...

Dječija pjesmica – Razboli se lisica

Dječija pjesmica - Razboli se lisica. Pročitajte i poslušajte cijelu recitaciju! Dječija pjesmica - Razboli se lisica. Pročitajte i poslušajte cijelu recitaciju! Razboli se lisica,suši se...

United Grupa imenuje Nikolai Andreeva za generalnog direktora kompanije VIVACOM u Bugarskoj

United Grupa, vodeća telekomunikacijska i medijska kompanija u Jugoistočnoj Evropi, objavila je danas da je imenovala Nikolai Andreeva za izvršnog direktora kompanije VIVACOM, vodećeg operatera...

Kataloška ponuda tehnike u Bingu, sniženja i do 60%

Kataloška ponuda tehnike u Bingu Ne propustite sjajnu ponudu u Bingu! Pronađite sve što vam je potrebno za vaš dom po odličnim cijenama. televizoriusisivačištednjacimali kućanski aparati...