Dermatologija Diva – sve iz oblasti dermatologije na jednom mjestu

Sigurno ste barem jednom bili u situaciji da vam je potrebna stručna pomoć zbog promjena na koži, bilo da su to bradavice ili druge izrasline, akne ili poremećaji pigmentacije. Pored toga što je bitno na vrijeme uočiti promjene, bitno je i posavjetovati se sa dermatolozima, dovoljno stručnim osobama koje će najbrže i na najsavremeniji način riješiti vaš problem. Sigurno sada razmišljate, kome se javiti? Dermatologija Diva, odnosno dermatološke usluge koje se nude u ovom Centru su pravo mjesto za vas. Evo i zašto…

Na jednom mjestu kompletan dermatološki pregled

Kompletan dermatološki pregled podrazumijeva pregled kože i sluzokože cijelog tijela te kožnih dodataka, noktiju i kose. Što je bitno za pacijente, pregled je bezbolan i ne zahtjeva nikakvu pripremu, odnosno obavlja se ili golim okom ili dermatoskopom.

Kada govorimo u uslugama, Dermatologija Diva vodi se medicinskim pravilom da je „dobra anamneza pola dijagnoze“. Naime, anamneza je vrlo važna za postavljanje tačne dijagnoze a naredni korak je dermatološki pregled čitave kože sa posebnim osvrtom na oboljelo mjesto, odnosno promjenu.

Najveći značaj dermoskopa je u otkrivanju potencijalnog tumora kože tj. ranoj dijagnostici melanoma.

Dermoskopom se pregledaju i različite benigne promjene na koži kao što su angiomi, papilomi, mladeži, fibromi, dermatofibromi, bradavice.

Standarda i najčešća dermatološka terapija je lokalna primjena – nanošenje na kožu određenih medicinskih preparata (masti, kreme, losioni). Sa druge strane, promjene kao što su bradavice, papilomi, benigni mladeži, angiomi, seboroične bradavice i keratoze, lako i jednostavno se uklanjaju metodom radiotalasa u lokalnoj anesteziji (epikutanoj ili subkutanoj anesteziji).

Laserima se tretiraju dermatološki problemi kao što su akne, ožiljci od akni, strije, postoperativni i postraumatski ožiljci, pojedine vrste fleka na koži.

U sklopu svojih sluga,  Dermatologija Diva nudi i sistematski pregled kože, odnoso preventivne preglede koje možete uraditi na godišnjem nivou. Cilj ovih pregleda je pravovremeno prepoznavanje  patoloških promjena i rano otkrivanje malignih tumora kože.

Dermatološki pregled izgleda tako da je pacijent u donjem vešu tokom pregleda, kada se detaljno posmatra i analizira koža i promjene na njoj, golim okom, a po potrebi se u pregledu promjena koristi i aparat po imenu dermoskop.

Dječja dermatologija

Eksperti višedecenijskog iskustva Diva centra su tu za vas i kada je u pitanju dječija dermatologija. Jako je važno voditi računa o koži djece i njenom zdravlju. Kod novorođenčeta je bitno adekvatno njegovati kožu u skladu s tipom kože. Dermatološki pregled i praćenje se podrazumijevaju kod urođenih mladeža, hemangioma i drugih kutanih promjena kod djece.

Važno je da spomenemo i dermoskopiju koja je bezbola ne neškodljiva tehnika kojom se otkrivaju tumori kože. Uz pomoć ove tehnike vide se strukture koje su inače nevidljive ili nedovoljno vidljive golim okom. Dermoskopski pregledi vrše se na 6 mjeseci ili godinu dana i potrebni su kod svih pacijenata koji imaju veliki broj promjena na koži ili je neko u bliskoj porodici imao rak kože.

Ordinacija Diva i Diva Laser Centar posjeduju osam dermatoloških lasera s različitim talasnim dužinama za rješavanje širokog spektra dermatoloških problema.

Keratoze, radiotalasna hirurgija, uklanjanje bradavica…

Sumnjate da su se na vašoj koži formirale keratoze? Dermatološke usluge Dive i ovdje će odraditi svoj posao. Naime, keratoze  su dobroćudne promjene kože koje nastaju umnožavanjem površinskog sloja kože uz stvaranje  naslaga. U DIVA Medical, obavezan je dermoskopski pregled, jer neki tumori kože mogu da liče na keratoze.

Idući u korak sa savremenim i medicinski prihvaćenim metodama liječenja u Diva Medical Laser Centar je zastupljena radiotalasna hirurgija. Naime, to je medicinski prihvaćenih metoda liječenja. Diva primjenjuje metodu uklanjanja promjena na koži radiotalasima. Metoda je u potpunosti bez ožiljaka i bola. Dovoljan je jedan tretman za trajno uklanjanje postojećih promjena.

Diva nudi i različite metode za sigurno uklanjanje i korekciju bradavica i mladeža. O ovim metodama kao i svim gore navedenim, detaljnije se možete informasati pozivom Diva centra.

Danas svečano zatvaranje “Telemach Children Speed Camp 2021.” na Bjelašnici

PROGLAŠENJE POBJEDNIKA I URUČENJE MEDALJA Od 1.marta na Bjelašnici, u organizaciji Skijaškog kluba Olimpic iz Sarajeva održava se jedinstveni edukacijski regionalni skijaški kamp za djecu...

United Grupa imenovala Panaiotisa Georgiopoulosa za izvršnog direktora kompanije Forthnet

United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operater u Jugoistočnoj Evropi, objavila je danas da je imenovala Panayotis Georgiopoulosa za izvršnog direktora kompanije Forthnet S.A....

Revijalna debata „A sada mi(r)„

Nova aktivnost Gradskog debatnog kluba “Agora” Zenica i Udruženja „Naša djeca“ pod nazivom „A SADA MI®”, ima za cilj približiti vrijednosti debate najmlađim članovima...

Telemach Kantonalnoj bolnici Travnik donira opremu vrijednu 30.000 KM

Kompanija Telemach, u okviru obilježavanja deset godina postojanja u BiH, donirala je Kantonalnoj bolnici Travnik projekat izgradnje kompletne telekomunikacijske infrastrukture uz prateću opremu u...