Najbolje igre za PlayStation 4

PlayStation 4 je već dugi niz godina na tržištu i kroz njegov vijek trajanja izašle su mnoge igrice koje se smatraju dobrim igricama. Međutim kako u tom moru kvalitetnih igrica pronaći onu koja je najbolja.

Najbolje igre za PlayStation 4 su one koje najbolje koriste opremu koju im je osigurao Sony, ove igrice izvlače najviše iz same konzole i donose osobi koja igra igricu vrhunsko gaming iskustvo. Iako su igre o kojima ćemo govoriti AAA odnosno smatraju se premium igricama prošlo je par godina od njihovog izlaska tako da cijena neće biti preveliki problem.

Doom

najbolje igre za playstation 4
Najbolje igre za PlayStation 4

Doom iz 2016. godine je sve ono što smo voljeli kod originala koji je izašao prije 20. godina. Svaki trenutak istraživanja dubina pakla jednako je prekrasno i zastrašujuće. Borba je agresivna i neće vam dozvoliti da pravite prevelike greške.

Rocket League

najbolje igre za playstation 4
Najbolje igre za PlayStation 4

Kada neko opisuje Rocket League kao igricu mnogi bi pomislili da se osoba šali i da takva igrica ne postoji. Ideja o automobilima na raketni pogon koji se preokreću u zraku, a da pri tome ganjaju fudbalsku loptu je apsolutno luda i nevjerovatno zabavna. Rocket League je igrica koja dugi niz godina dominira kako u segmentu pregleda na platformama kao što su YouTube i Twitch, tako i u smislu broja aktivnih igrača. Prednost koju Rocket League ima u odnosu na ostale igrice jeste što ova igrica nema konkurenciju i ona je sama u svojoj kategoriji.

Firewatch

najbolje igre za playstation 4
Najbolje igre za PlayStation 4

Firewatch je igrica u kojoj istražujete i koja vas tjera na razmišljanje. Proučava se potreba za bijegom od stvarnosti ali se istovremeno pokušava i dotaći stvarnih problema i pitanja odgovornosti. Radnja je smještena u prekrasnoj divljini Wyominga, te ova igrica ispunjava sve ono što jedna prava avantura treba da ima. Za sve koji vole opušteniju igricu u kojoj nema nešto pretjerano akcije Firewatch je idealna igrica.

Fallout 4

najbolje igre za playstation 4
Najbolje igre za PlayStation 4

Moderni nastavak Fallout franšize sa sobom je donio niz promjena koji su se svidjeli fanovima serijala. Pored napretka u gameplay smislu i sama grafika je uveliko napredovala. Odjednom smo dobili niz veoma dobrih razloga za opsesivno prikupljanje svega i svačega. Na putu kroz razrušenu Ameriku upoznajemo razne prijatelje koji će kroz cijelu igricu biti pored nas i uvijek će stajati spremni da nam pomognu. Ovo je definitivno avantura kroz koju vrijedi barem jednom proći, a kada jednom prođete sami ćete se vraćati za još.

Grand Theft Auto V

najbolje igre za playstation 4
Najbolje igre za PlayStation 4

Sigurno sada govorite pa ovo je ista igrica koju smo igrali na PlayStationu 3. Može se reći da ste u pravu, ali GTA V je toliko dobra igrica da nju vrijedi konstantno igrati. Na PlayStation 4 je stigla s novom i poboljšanom grafikom, te je ubačeno dosta novih stvari koje će zabaviti nove, ali i stare igrače. Također na PlayStationu 4 GTA V možete igrati u prvom licu što vam daje sasvim novu i perspektivu prilikom igranja igrice.

The Witcher III

najbolje igre za playstation 4
Najbolje igre za PlayStation 4

The Witcher III je idealan primjer kvalitetno odrađene igrice koja je smještena u otvorenom svijetu. Sandbox područja koja nudi ova igrica su i više nego masivna i ogromna, ali zapravo njihova gustoća i detaljnost su ono što parira toj širini i masivnosti. Bilo gdje da se nađete na mapi možete pronaći nešto što će vam oduzeti dah ili će vas zabaviti. Cijeli svijet je duboko povezan s pričom tako da gdje god krenuli priča vas prati. Zbog svih ovih elemenata koji su spojeni u jedno The Witcher III  se smatra jednom od najbolji RPG igrica u historiji gaminga. Svi ljubitelji ovog žanra znaju kolika je konkurencija i koje su to sve igrice koje su popularne u RPG žanru.

Nadamo se da smo vam olakšali izbor i da smo vas potakli da probate nešto novo.

Najbolje igrice za telefon u dvoje

Današnje tržište video igrica za telefon evoluira velikom brzinom. Sve je više novih igrica, te je zaista teško pronaći pravu igricu koja će nas...

Odgoj djece: 5 znakova koji govore da ste strog roditelj

Odgajanje je veoma zahtjevan posao koji zna nekada i biti veoma naporan. Sigurni smo da se svi roditelji  s vremena na vrijeme pitaju da...

“TELEMACH CHILDREN SPEED CAMP 2021” OD 1. DO 4. MARTA NA BJELAŠNICI

U organizaciji Skijaškog kluba Olimpic iz Sarajeva, na bosanskohercegovačkoj olimpijskoj planini Bjelašnici održat će se jedinstveni i otvoreni regionalni skijaški kamp za djecu “Telemach...

Vrijedna donacija Telemacha Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu

Kompanija Telemach dala vrijednu donaciju Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu... Povodom obilježavanja deset godina postojanja u BiH, kompanija Telemach je donirala Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu, Odsjeku...