Najbolje igre za PlayStation 4

PlayStation 4 je već dugi niz godina na tržištu i kroz njegov vijek trajanja izašle su mnoge igrice koje se smatraju dobrim igricama. Međutim kako u tom moru kvalitetnih igrica pronaći onu koja je najbolja.

Najbolje igre za PlayStation 4 su one koje najbolje koriste opremu koju im je osigurao Sony, ove igrice izvlače najviše iz same konzole i donose osobi koja igra igricu vrhunsko gaming iskustvo. Iako su igre o kojima ćemo govoriti AAA odnosno smatraju se premium igricama prošlo je par godina od njihovog izlaska tako da cijena neće biti preveliki problem.

Doom

najbolje igre za playstation 4
Najbolje igre za PlayStation 4

Doom iz 2016. godine je sve ono što smo voljeli kod originala koji je izašao prije 20. godina. Svaki trenutak istraživanja dubina pakla jednako je prekrasno i zastrašujuće. Borba je agresivna i neće vam dozvoliti da pravite prevelike greške.

Rocket League

najbolje igre za playstation 4
Najbolje igre za PlayStation 4

Kada neko opisuje Rocket League kao igricu mnogi bi pomislili da se osoba šali i da takva igrica ne postoji. Ideja o automobilima na raketni pogon koji se preokreću u zraku, a da pri tome ganjaju fudbalsku loptu je apsolutno luda i nevjerovatno zabavna. Rocket League je igrica koja dugi niz godina dominira kako u segmentu pregleda na platformama kao što su YouTube i Twitch, tako i u smislu broja aktivnih igrača. Prednost koju Rocket League ima u odnosu na ostale igrice jeste što ova igrica nema konkurenciju i ona je sama u svojoj kategoriji.

Firewatch

najbolje igre za playstation 4
Najbolje igre za PlayStation 4

Firewatch je igrica u kojoj istražujete i koja vas tjera na razmišljanje. Proučava se potreba za bijegom od stvarnosti ali se istovremeno pokušava i dotaći stvarnih problema i pitanja odgovornosti. Radnja je smještena u prekrasnoj divljini Wyominga, te ova igrica ispunjava sve ono što jedna prava avantura treba da ima. Za sve koji vole opušteniju igricu u kojoj nema nešto pretjerano akcije Firewatch je idealna igrica.

Fallout 4

najbolje igre za playstation 4
Najbolje igre za PlayStation 4

Moderni nastavak Fallout franšize sa sobom je donio niz promjena koji su se svidjeli fanovima serijala. Pored napretka u gameplay smislu i sama grafika je uveliko napredovala. Odjednom smo dobili niz veoma dobrih razloga za opsesivno prikupljanje svega i svačega. Na putu kroz razrušenu Ameriku upoznajemo razne prijatelje koji će kroz cijelu igricu biti pored nas i uvijek će stajati spremni da nam pomognu. Ovo je definitivno avantura kroz koju vrijedi barem jednom proći, a kada jednom prođete sami ćete se vraćati za još.

Grand Theft Auto V

najbolje igre za playstation 4
Najbolje igre za PlayStation 4

Sigurno sada govorite pa ovo je ista igrica koju smo igrali na PlayStationu 3. Može se reći da ste u pravu, ali GTA V je toliko dobra igrica da nju vrijedi konstantno igrati. Na PlayStation 4 je stigla s novom i poboljšanom grafikom, te je ubačeno dosta novih stvari koje će zabaviti nove, ali i stare igrače. Također na PlayStationu 4 GTA V možete igrati u prvom licu što vam daje sasvim novu i perspektivu prilikom igranja igrice.

The Witcher III

najbolje igre za playstation 4
Najbolje igre za PlayStation 4

The Witcher III je idealan primjer kvalitetno odrađene igrice koja je smještena u otvorenom svijetu. Sandbox područja koja nudi ova igrica su i više nego masivna i ogromna, ali zapravo njihova gustoća i detaljnost su ono što parira toj širini i masivnosti. Bilo gdje da se nađete na mapi možete pronaći nešto što će vam oduzeti dah ili će vas zabaviti. Cijeli svijet je duboko povezan s pričom tako da gdje god krenuli priča vas prati. Zbog svih ovih elemenata koji su spojeni u jedno The Witcher III  se smatra jednom od najbolji RPG igrica u historiji gaminga. Svi ljubitelji ovog žanra znaju kolika je konkurencija i koje su to sve igrice koje su popularne u RPG žanru.

Nadamo se da smo vam olakšali izbor i da smo vas potakli da probate nešto novo.

Telemach BH oslobađa pretplate korisnike koji su pretrpjeli štetu uzrokovanu poplavama

Telemach kompanija u želji da  pruži podršku korisnicima čija su domaćinstva pretrpjela štetu usljed poplava koje su se desile u novembru 2021. godine donijela...

Trikovi koji mogu ublažiti zubobolju

Kako bi vašim mališanima ublažili period dok čekaju odlazak kod zubara možete koristiti par jednostavnih trikova. Svi danas navedeni sastojci nalaze se u skoro svakom...

Nova vikend akcija u Bingo trgovinama

U Bingu vikend traje četiri dana! Sniženja na odabrane artikle potražite u periodu od 14. do 17. jula, a detalje potražite u ovom Katalogu.

Tri recepta za dječije smoothije

Isprobajte ova tri recepta za dječije smoothije koji su prepuni voća i povrća. Poslužite djeci maksimalno jedan obrok od 150 mililitara dnevno kao dio...