Petar Pan – priča za djecu

Petar Pan – priča za djecu

Petar Pan – priča za djecu

Vendi je često čitala svojoj braći o doživljajima Petra Pana, pa se nije naročito iznenadila kada se kraj njene postelje pojavio taj mladi zeleni vilenjak.

Petar Pan, nagovorio je Vendi i njenu braću da polete zajedno s njim u pustolovnu u zemlju mašte. Ali u toku putovanja gusarski Kapetan Kuka, najveći neprijatelj Petra Pana, opazi malu družinu i stade da je gađa iz brodovskih topova.

Vendi i njena braća skloniše se na jedno ostrvo, gdje ih zarobiše indijanci, zajedno sa izgubljenom djecom, prijateljima Petra Pana.

Da bi oslobodio svoje prijatelje, Petar Pan spasi princezu Lili, kćer indijanskog poglavice, koju je nedugo prije toga zarobio Kapetan Kuka. Tako su Vendi i njena braća počeli da žive sa izgubljenom djecom u tajnoj kući Petra Pana, ali Kapetan Kuka otkrio je to njihovo skrovište. 

petar pan - priča za djecu
Petar Pan – priča za djecu

Da bi se osvetio Petru Panu, Kapetan Kuka oteo je Vendi i odnio je na svoj brod.

Namjeravao je da je baci morskim psima, ali Petar Pan sa svojim prijateljima pritekao joj je u pomoć, pa su u čeljustima ajkula završili kapetan Kuka i njegova banda.

Tada se gusarski brod vinu u vazduh i Petar Pan njime odveze Vendi i njenu braću kući. Tu ih pozdravi i otplovi u nove pustolovine.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Djevojka nadmudrila cara – priča za djecu

Djevojka nadmudrila cara - priča za djecu. Jedan siromah živio je u jednoj pećini i nije imao ništa do jednu šćer, koja bijaše mnogo...

Bambi – priča za djecu

Bambi - priča za djecu! Bambi - priča za djecu. Dok se proljeće nježno budi, sa njim na svijet dolazi i Bambi, jedno nježno lane prema...

IVICA I MARICA – priča za djecu

IVICA I MARICA - priča za djecu - Drvosječa i njegova žena bili su veoma siromašni. Imali su dvoje djece, Ivicu i Maricu. Teško...

Priča za laku noć: Vilenjaci rudari sa čarobnim prahom

Vole li vaši klinci priče za laku noć? Ako nemate ideju koju priču ispričati djetetu za laku noć, ova je idealna. Nekada djeca ne žele...