Petar Pan – priča za djecu

Petar Pan – priča za djecu

Petar Pan – priča za djecu

Vendi je često čitala svojoj braći o doživljajima Petra Pana, pa se nije naročito iznenadila kada se kraj njene postelje pojavio taj mladi zeleni vilenjak.

Petar Pan, nagovorio je Vendi i njenu braću da polete zajedno s njim u pustolovnu u zemlju mašte. Ali u toku putovanja gusarski Kapetan Kuka, najveći neprijatelj Petra Pana, opazi malu družinu i stade da je gađa iz brodovskih topova.

Vendi i njena braća skloniše se na jedno ostrvo, gdje ih zarobiše indijanci, zajedno sa izgubljenom djecom, prijateljima Petra Pana.

Da bi oslobodio svoje prijatelje, Petar Pan spasi princezu Lili, kćer indijanskog poglavice, koju je nedugo prije toga zarobio Kapetan Kuka. Tako su Vendi i njena braća počeli da žive sa izgubljenom djecom u tajnoj kući Petra Pana, ali Kapetan Kuka otkrio je to njihovo skrovište. 

Petar Pan - priča za djecu
Petar Pan – priča za djecu

Da bi se osvetio Petru Panu, Kapetan Kuka oteo je Vendi i odnio je na svoj brod.

Namjeravao je da je baci morskim psima, ali Petar Pan sa svojim prijateljima pritekao joj je u pomoć, pa su u čeljustima ajkula završili kapetan Kuka i njegova banda.

Tada se gusarski brod vinu u vazduh i Petar Pan njime odveze Vendi i njenu braću kući. Tu ih pozdravi i otplovi u nove pustolovine.

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na tntkids.tv unutar preuzetog članka. Hvala.

Petar Pan - priča za djecu

Jedinstveni softver donosi proizvođačima ogromne uštede u svim procesima od narudžbe do isporuke

Ukoliko žele biti konkurentni na tržištu, ozbiljni proizvođači iz bilo kojeg sektora danas su primorani da se uhvate u koštac s digitalizacijom. Većina proizvođača...

“TELEMACH CHILDREN SPEED CAMP 2021” OD 1. DO 4. MARTA NA BJELAŠNICI

U organizaciji Skijaškog kluba Olimpic iz Sarajeva, na bosanskohercegovačkoj olimpijskoj planini Bjelašnici održat će se jedinstveni i otvoreni regionalni skijaški kamp za djecu “Telemach...

Uvoz automobila iz inostranstva

Danas jedan od najpopularnijih načina kupovine automobila je upravo uvoz automobila iz inostranstva. Naime automobili postaju sve skuplji na našim prostorima, a ako želimo da...

Mješovita ekonomsko ugostiteljska škola Travnik/ Pogledajte pozitivnu priču učenika

U Mješovitoj srednjoj ekonomsko ugostiteljskoj školi Travnik učenici imaju priliku izabrati da li žele izučavat bosanski ili hrvatski jezik kao maternji. Također, imaju priliku pohađati...