Petar Pan – priča za djecu

Petar Pan – priča za djecu

Petar Pan – priča za djecu

Vendi je često čitala svojoj braći o doživljajima Petra Pana, pa se nije naročito iznenadila kada se kraj njene postelje pojavio taj mladi zeleni vilenjak.

Petar Pan, nagovorio je Vendi i njenu braću da polete zajedno s njim u pustolovnu u zemlju mašte. Ali u toku putovanja gusarski Kapetan Kuka, najveći neprijatelj Petra Pana, opazi malu družinu i stade da je gađa iz brodovskih topova.

Vendi i njena braća skloniše se na jedno ostrvo, gdje ih zarobiše indijanci, zajedno sa izgubljenom djecom, prijateljima Petra Pana.

Da bi oslobodio svoje prijatelje, Petar Pan spasi princezu Lili, kćer indijanskog poglavice, koju je nedugo prije toga zarobio Kapetan Kuka. Tako su Vendi i njena braća počeli da žive sa izgubljenom djecom u tajnoj kući Petra Pana, ali Kapetan Kuka otkrio je to njihovo skrovište. 

petar pan - priča za djecu
Petar Pan – priča za djecu

Da bi se osvetio Petru Panu, Kapetan Kuka oteo je Vendi i odnio je na svoj brod.

Namjeravao je da je baci morskim psima, ali Petar Pan sa svojim prijateljima pritekao joj je u pomoć, pa su u čeljustima ajkula završili kapetan Kuka i njegova banda.

Tada se gusarski brod vinu u vazduh i Petar Pan njime odveze Vendi i njenu braću kući. Tu ih pozdravi i otplovi u nove pustolovine.

Upoznajte sastav “Frtutma Kids”

Frtutma KIDS čine brat i sestra, sedmogodišnji Edi i četverogodišnja Una Čengić iz Sarajeva, koji su predstavili svoj prvi video spot za pjesmu “SARA...

Priča o igračkama je idealna za laku noć

Priča o igračkama lijepa je priča za djecu o pravom prijateljstvu. Priča o igračkama bi trebala biti jedna lijepa priča koju možete mališanima ispričati za...

Bambi – priča za djecu

Bambi - priča za djecu! Bambi - priča za djecu. Dok se proljeće nježno budi, sa njim na svijet dolazi i Bambi, jedno nježno lane prema...

IVICA I MARICA – priča za djecu

IVICA I MARICA - priča za djecu - Drvosječa i njegova žena bili su veoma siromašni. Imali su dvoje djece, Ivicu i Maricu. Teško...