Top igre za PC

Contents

Gaming tržište iz godine u godinu postaje sve veće i sve popularnije, a samim iz godine u godinu sve više igrica se kreira za tako veliko tržište. Od konzola, PC uređaja pa sve do mobilnih uređaja igrice su najbolji način da se zabavimo i rasteretimo.

Zbog toga danas govorimo koje su to top igre za PC. Sigurno se pitate zašto baš PC ?

Odgovor na ovo pitanje krije se u tome da PC ima najbolje specifikacije i mogućnosti da vam donose najbolje gaming iskustvo. Konzole, a pogotovo mobilni uređaji ne mogu se mjeriti s opremom koju ima PC. Jednostavno oprema koja se stavlja u PC od grafičke kartice do procesora je jača i bolja od one koja se stavlja u konzole.

Stoga danas ćemo kreirati jednu listu koja će vam dati par dobrih prijedloga koja je to sljedeća igra koju bi trebali probati.

Kerbal Space Program

Kerbal Space Program je igrica koja je veoma unikatna. Kada prvi put čitate ili vidite ovu igricu rekli bi da se radi o ozbiljnoj simulaciji svemira, međutim taj odgovor bi bio djelomično tačan. Naime Kerbal Space Program je igrica koja vam omogućava da letite u svemir i daje vam sve kompleksne alate i tehnike, međutim to može raditi početnik kao i profesionalac.

top igre za pc
Top igre za PC

Igrica je veoma prijatna prema novim igračima i sam stil igre i dizajn su djetinjasti što naravno doprinosi da se Kerbal Space Program smatra zabavna igrica u kojoj možete eksperimentirati, a pri tom se i dobro zabaviti.

Minecraft

Ako niste čuli za prvu igru na našoj listi onda smo sigurni da ste za Minecraft definitivno čuli. Naime radi se o najprodavanijoj igrici svih vremena. Minecraft je zadivio brojne generacije svojom jednostavnošću, a s druge strane dubokim sadržajem i gotovo neobjašnjivim šarmom.

top igre za pc
Top igre za PC

U Minecraft – u možete biti šta god poželite, možete graditi šta god poželite, jednostavno možete sve. Ovo je igrica koja potiče vašu kreativnost i u kojoj se možete „izgubiti“ satima, a da to i ne primijetite. Na prvi pogled možda ćete reći da se radi o igrici u kojoj slažete kockice, međutim kada probate Minecraft vidjet ćete da je tu mnogo više sadržaja nego što se čini na prvi pogled.

Grand Theft Auto V

Ne možemo, a da ne govorimo o top igrama za PC, a da ne spomenemo GTA V. Jednostavno GTA V je igrica koja je nadmašila sva očekivanja i ubjedljivo pobijedila konkurenciju. Sama činjenica da je igrica stara skoro 10 godina, a da je i dalje živa i da se proizvodi sadržaj za ovu igricu nam sve govori.

top igre za pc
Top igre za PC

GTA V je pogotovo važan u današnjem tekstu zato što nadmašuje svoju verziju koja se igra na konzolama i to je nadmašuje ubjedljivo. Bolja grafika, bolje performanse i više sadržaja nalazi se na PC verziji. A ako vam skoro stotinu sati sadržaja i igre dosadi uvijek je tu beskonačno mnogo kvalitetnih modova koji mogu dodatno obogatiti igru i održati je svježom.

League of Legends

League of Legends ili kako se većinom govori LoL je igrica koja će zauvijek ostati u upisana u historiji PC igara kao jedna od najboljih i najpopularnijih. LoL je napravio pravu revoluciju kada je riječ o gaming svijetu i doveo je milione i milione novih korisnika u gaming industriju.

top igre za pc
Top igre za PC

Smatra se kao najbolja MOBA ikada, a broj mjesečnih igrača koji je u milionima nam to i dokazuje. Kreatori LoL franšize su pronašli savršen balans između igraća koji igraju s prijateljima i ozbiljnih profesionalaca tako da ova igrica ima sve za svačiji ukus.

Counter – Strike GO

CSGO je dugi niz godina jedna od najpopularnijih igrica na tržištu. Valveov multiplayer shooter je vjerovatno igrica koju niti jedna druga igrica ne može kopirati. Spoj taktičke igre i oruža je savršen, a fokus je postavljen direktno na vještinu igrača. Dakle, nije bitno ko je dao više novca na kozmetiku ili na kupovinu različitog oružja, ako imate skill onda možete pobijediti u svakoj situaciji.

top igre za pc
Top igre za PC

CSGO je također dosta toga dao i samoj eSport sceni koja je danas veoma popularna, te da nije bilo igrica kao što su CSGO i LoL danas ne bi imali turnire koji imaju nagrade od nekoliko desetina miliona dolara.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

United Grupa kupuje grčkog operatera Wind Hellas

United Grupa postigla dogovor o preuzimanju grčkog operatera Wind Hellas United Grupa objavila je danas da je postigla dogovor o preuzimanju grčkog telekomunikacijskog operatera Wind...

MIHAELIN DNEVNIK/ U kojem ti vijeku živiš?

Hej, Hej. Pa, nismo se dugo čitali. Iskreno, bila sam zauzeta pisanjem jednog meni vrlo bitnog teksta, koji će biti objavljen na jedan bitan datum nama...

NaSigurno.com – najbolji on line poslovni imenik

Desetine hiljada internet korisnika traže lokalne proizvode i usluge svakog dana putem interneta. Dostupnost interneta (laptopi, mobiteli,..) i vrlo brz i jednostavan način da korisnik...

U Vogošći otvorena nova moderna poslovnica Telemach BH

U poslovnom centru WOG u Vogošći na adresi Jošanička BB, svečano je otvorena nova poslovnica kompanije Telemach BH sa novim uzbudljivim look & feel...