Najbolje konzole za igranje

Tržište igračkih konzola danas je šire nego ikad. Konstantno novi proizvođači pokušavaju da svoju konzolu stave na prvo mjesto na tržištu.

Međutim koliko god se novi proizvođači trudili dobro je poznato koje su to najpopularnije konzole za igranje, a danas ćemo oduzeti popularnost i predstaviti vam koje su to najbolje konzole za igranje. Popularnost ne mora značiti da je nešto najbolje, jednostavno postoji još mnogo parametra koje moramo uključiti kako bi donijeli odluku da li je nešto najbolje u svojoj klasi ili ne.

Ista je situacija i s gaming konzolama. Sredinom 90 – ih smo imali konzolu Genesis koja je kako je vrijeme odmicalo postajala sve lošija dok se Nintendo konstantno unaprjeđivao. Bez obzira na popularnost Genesisa, SNES konzola koju je napravio Nintendo je jednostavno bila bolja u svakom aspektu. Isto možemo reći i danas, ako konzole ne evoluiraju i ako se ne unaprjeđuju onda će on postati sve lošije.

PlayStation 4

Ako trenutno nemate Sony konzolu sigurni smo da ste imali neku od prethodnih verzija. Sony PlayStation konzola je toliko popularna da više od 30 miliona ljudi širom svijeta posjeduje ovu odličnu konzolu. Glavni razlozi su: brzina, jednostavna je za korištenje, daje vam mogućnost da u svijetu gaminga radite šta god želite uz dobru grafiku i pored toga imate odličan izbor igara.

Sony je svoj prvi PlayStation lansirao 1994. godine i od tada nije stao. Svaka sljedeća generacija samo je nadjačala prethodnika i donijela nešto novo na gaming tržište. Trenutno su aktuelne PS4 i PS4 Pro konzole ma da je izašao novi PS5 međutim trenutno je on rijetkost na našem tržištu. PS4 je dosta pristupačniji i na vrhuncu kako u smislu hardvera tako i u smislu igrica koje imamo za PS4.

najbolje konzole za igranje
Najbolje konzole za igranje

Vječna dilema je da li ste PC gamer ili više volite igrati igrice na konzolama. Gotovo uvijek bi PC gameri govorili kako oni imaju bolje specifikacije i kako oni mogu igrati bolje igrice. Upravo je PlayStation 4 pokazao da i konzole mogu imati komponente koje su identične kao i PC i tako pokretati iste igrice. Za sve one kojima obična verzija nije dovoljna tu je PlayStation 4 Pro koji predstavlja najsnažniju verziju PS4. Naime ova konzola podržava 4K rezoluciju, nudi bogate i žive boje uz odličan kontrast što svakako doprinosi cijelom gaming iskustvu.

Xbox One X

Pored PlayStationa može stajati samo jedna konzola, a to je Xbox. Naime kada je Xbox izbacio svoju najnoviju konzolu nazvali su je najmoćnijom konzolom ikada napravljenom. Vrijeme je pokazalo da su govorili istinu. Xbox One X je jednostavno bolji u svakom aspektu od svog prethodnika za čak 40 posto. Brži je, daje jasnu sliku punu detalja, ima stabilan framerate i igrice jednostavno izgledaju dobro.

najbolje konzole za igranje
Najbolje konzole za igranje

Bez obzira s kojom konzolom poredili Xbox One X ona je jedna veoma grafički jaka konzola, koja ima 1 terabajt interne memorije što je ogroman pozitiv za vašu malu arhivu igrica. Pored fantastičnih specifikacija Xbox One X je opremljen i s naprednim sistemom surround sound  – a Dolby Atmos, tako da ćete imati najbolji ugođaj prilikom igranja igrica.

Ako želite igrati igrice na 4K rezoluciji i tražite animacije koje su fluidne, nema padanja framerate – a onda je Xbox One X za vas.

Nintendo Switch

Ne možemo da ne spomenemo Nintendo na jednoj ovakvoj listi. Nintendo je godinama lider na tržištu konzola i gotovo da ne mogu napraviti konzolu koja neće biti uspješna. Ista je situacija s njihovom aktuelnom konzolom Nintendo Switch.

najbolje konzole za igranje

Naime Switch je hibrid TV konzole i handheld – a, što ga čini posebno pogodnim za neodlučne gamere. Ako želite da ležite u krevetu ida pred spavanje igrate igricu onda to možete veoma lako, dok ako želite se prebaciti s malog ekrana na ogromni TV onda to možete jednim klikom na konzoli. Sve je jednostavno i fluidno to je upravo čar Nintendo Switch – a. Pored zanimljivog elementa koji posjeduje konzola ona ima fantastične specifikacije koje će pokretati bilo koju Nintendo igricu.

Moto koji Nintendo ima s ovom konzolom je igrajte kada želite i gdje god želite.

Vikend akcija u Bingu, omiljeni proizvodi po super cijenama

Odlična ponuda vas čeka u Bingo centrima, potražite omiljene proizvode po super cijenama Posjetite Bingo trgovine u periodu od četvrtka do nedjelje i obavite...

Evropska komisija odobrila akviziciju grčkog telekomunikacijskog operatera Wind United Grupi

Evropska komisija je bezuslovno odobrila kupovinu grčkog telekomunikacijskog operatera Wind Hellas od strane United Grupe, vodećeg provajdera telekomunikacijskih i medijskih usluga u jugoistočnoj Evropi. Ovom...

Pandemija više utjecala na djevojčice nego na dječake

Pandemija izazvana korona virusom dovela je do pojave lockdowna i samim tim odvajanja od prijatelja što pogotovo pogodilo djecu. Zanimljiv podatak koji je isplivao zbog...

Uvoz automobila iz inostranstva

Danas jedan od najpopularnijih načina kupovine automobila je upravo uvoz automobila iz inostranstva. Naime automobili postaju sve skuplji na našim prostorima, a ako želimo da...