Restorani Beograd – prijestolnica dobre hrane

Restorani Beograd su poznati po spoju tradicionalne i internacionalne kuhinje

Beograd, glavni grad Srbije, iz godine u godinu privlači turiste iz cijeloga svijeta. Jedan od glavnih razloga zašto je prijestolnica Srbije postala poznato turističko odredište je što nudi savršen spoj dobrog provoda, izvrsne hrane i najvažnije odličnog gostoprimstva domaćina.

Restorani Beograd su poznati po spoju tradicionalne i internacionalne kuhinje tako da se ne možete vratiti kući praznog stomaka.

Gdje god se nalazili Beograđani će vam pomoći da se osjećate kao da ste kod kuće. Osim dobre hrane i noćnog izlaska neizostavne su i znamenitosti.

Šetajući Beogradom osjetit ćete duh prošlosti kroz arhitetkturu koja ostavlja bez daha. Naravno, u ovom glavnom gradu mogu se pronaći i savremena arhitektura koja se može mjeriti sa svim velikim gradovima u Evropi.

Znamenitosti koje morate posjetiti u Beogradu su: Kalemegdan, Knez Mihailova ulica, Hram svetog Save, Skadarlija, most na Adi – najveći most u gradu, na rijeci Savi što je primjer moderne gradske arhitekture, Ada ciganlija, Kuća cvijeća i Trg republike. Naravno, postoji još znamenitosti koje vrijedi posjetiti u Beogradu.

restorani beograd
Zagarantovana zabava u Beogradu

Najbolje zabave su u Beogradu

Na spomen Beograd mnogi povezuju noćni provod. Što je sasvim opravdano jer već dugi niz godina ovo je prijestolnica noćnog izlaska u regionu. Od splavova, klubova i kafana u ovom gradu ne možete imati dosadan izlazak.

Bez obzira da li je radni dan ili vikend možete pronaći dobro mjesto za zabavu i ples. Također, postoje nadaleko poznati beogradski klubovi koji puštaju posebnu vrstu muzike tako da je svima zagarantovan dobar provod.

S razlogom kažu da su najbolje zabave u Beogradu. Na vama je da se u to sami i uvjerite. Osim noćnog provoda Beograd je poznat po dobroj hrani i usluzi. Ovo je jedan od rijetkih gradova u kojima možete pronaći raznovrsnu internacionalnu kuhinju koja će vas na trenutak odvesti na drugi kraj svijeta.

Za one koji ne vole mnogo eksperimentisati sa hranom uvijek postoji tradicionalni restorani koji mogu ići rame uz rame sa najpoznatijim svjetskim kuhinjama.

restorani beograd – prijestolnica dobre hrane
Restorani Beograd – prijestolnica dobre hrane

Gdje je najbolja hrana u Beogradu ?

U Beogradu možete pronaći tradicionalnu kuhinju kao i azijsku, talijansku i ostale svjetske kuhinje. U slučaju da posjećujete Beograd u skorije vrijeme sigurno želite znati gdje je najbolja hrana u Beogradu? Poput svakog balkanskog grada, Beograd je ispunjen dobrim restoranima.

Oni su savršen spoj tradicionalne i savremene, svjetske kuhinje. Prvi restorani u Srbiji su se pojavili u 19. stoljeću za vrijeme vladavine kneza Miloša Obrenovića. U tom periodu restorani Beograd bili su centar privrednog, kulturnog i političkog života.

Da li želite privatnu proslavu važnog događaja ili jednostavno imate poslovni sastanak?  U Beogradu restorani ispunjavaju uslove za bilo koju priliku.

Osim odličnog ambijenta, najvažnija stvar je da zbog hrane poželjet ćete ostati duže u ovom gradu. Opće poznato je da su Balkanci veliki gurmani pa tako gdje god da odete nećete izaći praznog stomaka.

restorani beograd – prijestolnica dobre hrane
Dobra gastronomska ponuda u Beogradu

Posebno se izdvajaju restorani na čuvenoj Skadarliji. Ova ulica je poznata po dobroj domaćoj hrani i muzici. Skadarlija je nazvana i boemskoj četvrti zbog odlične muzike, atmosfere i tradicionalnog ambijenta. Poznati restorani na Skadarliji su:

  • Restoran Tri šešira
  • Restoran Zlatni bokal
  • Restoran Dva jelena

Iako se dobri restorani mogu pronaći u svim dijelovima Beograda posebno se izdvajaju restorani na Vračaru.

Ovdje su smješteni najelitniji restorani koji u svojoj ponudi imaju i tradicinalnu kuhinju ali i svjetsku. Među popularnim restoranima su Voulez Vous i Lovac.

Osim izvrsne domaće hrane, postoje restorani koji samo služe tajlandsku, kinesku, indijsku ili neku drugu svjetsku kuhinju. Ovo je odlična stvar za one koji vole da probaju sve vrste hrane.

U Beogradu niko neće ostati gladan. Restorani Beograd zadovoljit će svako nepce. Vegetrijanska, tradicionalna, internacionalna, fast food hrana su samo dio ponude koja se može pronaći na meniju mnogobrojnih restorana i kafana.

Kada boravite u ovom gradu jedno je sigurno – bit ćete siti.

PREPORUKA:

Tipovi mama koje trebaju promijeniti ponašanje

Koji su to tipovi mama koje trebaju promijeniti ponašanje. Svi znamo da se mame uvijek najviše brinu za svoju djecu i žele najbolje svojoj...

Djevojka nadmudrila cara – priča za djecu

Djevojka nadmudrila cara - priča za djecu. Jedan siromah živio je u jednoj pećini i nije imao ništa do jednu šćer, koja bijaše mnogo...

10 razloga zašto mame potajno jedva čekaju početak školske godine

Još jedna školska godina je počela, te pojedina djeca s osmjehom se vraćaju u školske klube dok druga se još uvijek nisu pomirila s...

Zabava za djecu kod kuće 8 igrica!

Iskoristimo vrijeme koje provodimo kod kuće s našim najmanjima i zabavimo se kroz 8 igrica za zabavu djece kod kuće. Iskoristimo vrijeme koje provodimo kod...