Edukativne video igrice za tinejdžere

Igrice su zabavne i naučno je dokazano da one pomažu igračima da prebrode depresiju, anksioznost i strest. Pored svega toga igrice su i pozitivne zbog činjenice da nas one mogu nečemu naučiti.

Edukativne video igrice za tinejdžere postaju popularnije iz dana u dan, a razlog je taj što cijela industrija gaminga konstantno raste. Sve više nastavnici, profesori, roditelji koriste igrice kako bi edukovali djecu, nisu sve igrice ubijanje i akcija.

Sama činjenica da je mnogo djece naučilo engleski jezik preko igrica nam govori da ona ne mora biti isključivo edukativnog karaktera, ali opet djeca mogu izvući nešto pametno iz igrice. Dakle, na gaming se ne gleda više kao gubljenje vremena i sve više ljudi počinju da uviđaju pravu svrhu gaminga. Logično je da će roditelji podržati ideju igrice koja kod djece, a pogotovo tinejdžera razvija logičko mišljenje i kreativnost. Tinejdžeri su veoma buntovni i potrebno je nešto da ih smiri. Također u ovom periodu njihove ocjene blago padnu, jer se nalaze u toj buntovnoj fazi.

Šta je bolje od video igrice uz koju će se tinejdžer zabaviti, a nešto i naučiti to je pobjeda za dijete kao i za roditelje.

Scribblenauts

Scribblenauts je logička igra u kojoj se nalazimo u ulozi Macwella i tragamo za žutim zvijezdama. Igraća se karakteriše kao platformer, međutim za razliku od ostalih platformera ova igrica raspolaže sa slikovnim riječnikom sa više od 35 000 pojmova. Dostupna je na engleskom, španskom, francuskom, talijanskom, portugalsom.

edukativne video igrice za tinejdžere
Edukativne video igrice za tinejdžere

Smatra se za jednu od najboljih igrica preko koje se može brzo naučiti jezik i mnogo je djece igra. Sve što vidite u igrici možete memorisati, tako učite nove riječi i nove pojmove bez obzira da li poznajete jezik ili ga tek učite uvijek je dobro posjetiti se.

Civilization

Ako se odlučite za bilo koji dio Civilization franšize nećete pogriješiti. Naime ovo je igrica u kojoj razvijate vašu civilizaciju od kamenog doba, sve do modernog tehnološko naprednog doba. Iako je na prvi pogled dosta kompleksna jednostavan tutorijal će vam sve objasniti i možete zaroniti u ovu uzbudljivu igru.

edukativne video igrice za tinejdžere
Edukativne video igrice za tinejdžere

Također Civilization je poznata zbog toga što se možete sresti s mnogo historijskih ličnosti kao što su Aleksandar Veliki, George Washington, Mahatma Ghandi, itd. Tu su naravno i velika remek djela kao što su Angkor Wat, Siksitnska kapela, itd. Pored činjenice da razvijate svoje strateške sposobnosti s ovom igricom gradite svoje znanje o historijskim ličnostima.

Reader Rabbit

Reader Rabbbit je u svom početku bio prisutan samo u knjigama i društvenim igrama, međutim s napretkom tehnologije dobio je svoju video igricu. Cijela igra sastoji se od mnoštva mini igara koje pomažu rješavanju različitih problema. Igrica se smatra jednom od najboljih kada je u pitanju edukacija vezana za matematiku, prirodu i jezik.

edukativne video igrice za tinejdžere
Edukativne video igrice za tinejdžere

Imaju naravno različiti nivou težine, tinejdžeri podešavaju težinu za svoj uzrast, djeca za svoj, a stariji ako žele nešto ponoviti i oni mogu podesiti težinu prema svojim godinama.

LittleBigPlanet

Odličan izbor za sve tinejdžere koji imaju san da rade u gaming industriji, a razlog leži u tome što je LittleBigPlanet igrica koja nudi ogromnu digitalnu tvornicu izmišljenih lokaliteta. Vi kreirate scenario koji vi želite, s likovima koje vi želite, doslovno je sve na vama. Možete posmatrati LittlBigPlanet kao igricu koja vam nudi mogućnost da vi kreirate u igrici igricu.

edukativne video igrice za tinejdžere
Edukativne video igrice za tinejdžere

Kontrole su jednostavne iako možda princip trenutno zvuči komplikovano. Također možete igrati s prijateljom što je ogroman pozitiv. Igrica je namijenja za sve uzrasti tako da i stari i mladi mogu igrati ovu igricu.

Svaka od ovih igrica s današnje liste nudi nešto drugačije i pokušali smo da budemo što raznovrsniji kako spojili što više igrica koje će vam sigurno biti od koristi na jedno mjesto.

Kako tumačiti snove?

Neki snovi ostavljaju toliki utisak, da uglavnom osoba posle buđenja ne može da se oslobodi emocija koje je osetila tokom sanjanja. Snovi predstavljaju specifične predstave...

Nova strateška investicija United Grupe – Marquee TV, globalna umjetnička striming platforma dostupna u preko 100 zemalja

United Grupa, vodeća telekomunikacijska i medijska kompanija u Jugoistočnoj Evropi, nastavlja sa investicijama i zajedno sa međunarodnom medijskom kompanijom Viasat World investira 6,7 miliona...

5 igrica kada je djeci dosadno: Zaigrajte!

5 igrica kada je djeci dosadno: Zaigrajte! Igranje igara u kojima je potrebno razmišljati neke su od najboljih i najkorisnijih aktivnosti koje možete raditi s...

Uposlenici Telemach BH se pridružili akciji pošumljavanja na Igmanu i Banjoj Luci

Posađeno 3000 sadnica na Igmanu Sarajevo, 02.12. 2021. – Pozivu Organizacionog tima KJP “Sarajevo – šume” d.o.o. Sarajevo za akciju masovnog pošumljavanja 2021./2022. godine odazvala...