back to top

Najbolje Video Igre Svih Vremena

Video igrice danas postale ogromna industrija u koju se ulažu ogromne količine novca. Svake godine desetine hiljada novih igrica stupi na tržište, te je ponekad malo teško odabrati pravu igricu koja će nas zabaviti i uz koju ćemo uživati.

Baš zbog toga danas odgovaramo pitanje koje su to najbolje video igre svih vremena, te se nadamo da će vam ova lista dati ideju koju igricu da igrate sljedeću, a ako ste već odigrali svaku igricu na ovoj listi nikada ne škodi ponoviti zabavu i zaigrati jedan od ovih klasika.

Skyrim

Igrica koja se smatra u RPG kategoriji najboljom svih vremena. Skyrim vam omogućava sate i sate zabave, također niste ograničeni prema jednom stilu igre imate svu slobodu koja vam je potrebna. Ako želite biti moćni vitez koji ruši sve pred sobom to možete i uraditi, dok s druge strane ako ste oprezni i želite nešto skriveniji pristup tihi ubica iz sjene je pravi način igre za vas.

najbolje video igre svih vremena
Najbolje Video Igre Svih Vremena

Skyrim je jednostavno otvoren za sve mogućnost stoga je i nosi epitet kao najbolji RPG ikad.

Super Mario

Ko danas ne zna za Super Mario. Slatki, crveni talijanski vodoinstalater se uvukao u naša srca i već decenijama neće da nas napusti. Super Mario je igra koju svi vole i koja nikada neće postati dosadna.

najbolje video igre svih vremena
Najbolje Video Igre Svih Vremena

Može se igrati na raznim konzolama, a svi je igraju od starih do mladih. Iako je grafika originalnog Super Maria danas smiješna i veoma primitivna u poređenju s današnjim igricama ona ipak predstavlja igricu koja je napravila pravu revoluciju u gaming svijetu i donijela toliku popularnost gamingu i cijeloj industriji.

Batman Arkham City

Prije nego što je Batman Arkham serijal nastao igrice o superherojima nisu bile nešto pretjerano uspješne i popularne. Međutim Arkham serijal je to sve promijenio. Batman je dobio sjajnu video igru koja do sada ima četiri dijela i koja će sigurno ostati jedna od najboljih igara koja se tiče superheroja.

najbolje video igre svih vremena
Najbolje Video Igre Svih Vremena

GTA San Andreas

Svi znamo da je GTA 5 najprodavanija igrica ikada i da ima mnogo bolju grafiku, međutim neka čar se veže za San Andreas koju GTA 5 ne može oboriti. Kultna video igrica s fantastično pričom i revolucionarnom mehanikom u to vrijeme.

najbolje video igre svih vremena
Najbolje Video Igre Svih Vremena

U svijetu koji je nudio San Andreas mogli ste raditi šta god poželite, imali ste svijet koji je bio ogroman i savršen za kreiranje kaosa i zabave.

God of War

God of War je ekskluziva zbog koje su mnogi igrači kupili konzolu Sony PlayStation. Ovo je igra koja je spojila fantastičnu priču, grčku mitologiju, nevjerovatnu grafiku i gameplay koji u to vrijeme još nije bio viđen.

najbolje video igre svih vremena
Najbolje Video Igre Svih Vremena

Doom

Da nije bilo Doom igrice danas ne bi postojale FPS igrice kao što su Counter Strike. Doom je igrica devedesetih koja se još uvijek igra i danas. Iako je ova igrica dobila brojne rimejkove i nastavke stari Doom je klasik koji svi moraju barem jednom odigrati.

najbolje video igre svih vremena
Najbolje Video Igre Svih Vremena

Assassins Creed

Avantura koja vas ostavlja bez dana. Mnogi fanovi i kritičari tvrde da je Assassins Creed 2 najbolji dio u cijelom serijalu, te vam preporučujemo da ako niste igrali niti jednu od Assassins Creed igara počnete s ovom igrom. Mnogi kažu da ovo nije samo igrica nego i velika historijska enciklopedija.

najbolje video igre svih vremena
Najbolje Video Igre Svih Vremena

Witcher 3

Witcher je najmlađa igrica na ovoj listi ali je zasluženo dobila mjesto na njoj. Kako vrijeme bude prolazilo, samo će se još više pokazati koliko je ovo savršena igrica. Spoj dobre priče i mehanike osiguravaju Witcheru mjesto na našoj listi.

najbolje video igre svih vremena
Najbolje Video Igre Svih Vremena

Telemach fondacija: Šest održanih Job Lab radionica pohađalo 262 srednjoškolca iz 85 srednjih škola u BiH

Telemach fondacija u partnerstvu sa Inkubatorom društvenih inovacija “MUNJA” prošle sedmice održala je šestu Job Lab radionicu za srednjoškolce iz Bosanske Krupe, Bosanskog Petrovca,...

Počela je nova vikend akcija u Bingo trgovinama

Nova vikend akcija je počela, a posebna sniženja i popusti vas čekaju u Bingo trgovinama. Potražite omiljene proizvode po odličnim cijenama od 21. do 24....

United Grupa odabrala kompaniju Nokia za partnera u uvođenju nove generacije optičke mreže širom Jugoistočne Evrope

Grupa će uložiti više od 500 miliona eura u narednih pet godina, kako bi osigurala najbrže i najpouzdanije internet usluge na svojim postojećim i...

10 razloga zašto roditelji ne reaguju na loše ponašanje djece

Posao roditelja je jedan od najtežih ako ne i najteži posao na cijelome svijetu. Vi pripremate ljudsko biće za ostatak njegovog života stoga je...