Torbe za djecu

Početak školske godine sa sobom nosi i pitanja kao što su „Mama treba mi nova torba“, „Stara torba je izašla iz mode, hoću novu torbu“.

Torbe za djecu najčešće se spomenu kada je riječ o početku nove školske godine. Da li je ona udobna, koja je najbolja organizacija unutrašnjih džepova, kako da kupite torbu koja je kvalitetna a pri tome nećete dati malo bogatstvo za tu torbu. Sve su ovo misli koje prolaze kroz glavu roditelja kada im se spomenu nove torbe za djecu.

Kako bi vam olakšali život i pomogli da odaberete najbolju torbu za vaše dijete sastavili smo današnji tekst.

Kako odabrati torbu za dijete

Da li je u pitanju tinejdžer ili se radi o malom djetetu veoma je važno prilikom odabira torbe. Tinejdžeri najviše vole jednostavne torbe koje su lake i u koje mogu stati knjige bez ikakvih problema, dok s druge strane manja djeca vole torbe koje na sebi imaju poseban dizajn, izgledaju lijepo i koje imaju puno pregrada. Glavna stvar na koju trebate obratiti pažnju kada je riječ o kupovini torbe za manju djecu je potpora za leđa.

Naime torbe s čvrstim leđima su najbolje za malu djecu zato što drže dijete pravim i ne štete kičmi djeteta. Mnoga djeca upravo početkom škole krive svoju kičmu, a sve zbog loših torbi. Uzmite i u obzir da torba sa sadržajem ne smije biti veća od 10 % mase djeteta.

torbe za djecu

Naravno ne smijete zaboraviti na reflektirajuće elemente koji se moraju nalaziti na torbi kako bi se povećala sigurnost djeteta ako hoda u mraku recimo.

Što se tiče materijala potrebno je da sama tkanina bude lagana, ali opet da ne propušta vodu i mora imati visok nivo čvrstoće. Uz sam kvalitet tkanite morate paziti i na kvalitet šavova, te šavovi moraju biti izdržljivi i pažljivo obrađeni. Svi znamo da djeca često bacaju torbe tako da bi bilo najbolje kada bi torbe bile ojačane na svim rubovima kako bi se spriječilo pucanje. Što bolje torba bude zaštićena to su manje šanse da naredne godine morate kupovati novu torbu.

Gledajte na torbu kao na investiciju. Morate u samom početku uzeti kvalitetnu torbu koja će vam u budućnosti smanjiti troškove zbog svog kvaliteta, čvrstine i pouzdanosti.

Veličina i prostor u torbi su najvažniji

Torbe dolaze u raznim dimenzijama. Kako onda da se odlučite koja je najbolja za vaše dijete. Ono što sigurno ne bi trebali uraditi jeste da odaberete preveliku torbu. Idealno bi bilo da torba visi od 5 do 6 centimetara ispod ramena djeteta, a nikako više od 10 centimetara ispod struka.

Na ovaj način dobijete najbolju poziciju na djetetovim leđima. Prevelika torba dovodi do neudobnosti i nelagodnosti prilikom nošenja, dok mala torba steže dijete prilikom nošenja. Stoga je najbolje da se odlučite za zlatnu sredinu.

torbe za djecu

Pretinci su krucijalni kada je riječ o organizaciji. Jednostavnije je složiti knjige kada imate određene pregrade za određene knjige i sveske. Također vaše dijete će se jednostavnije snaći prilikom traženja određene knjige što je naravno veoma bitno.

Svi smo mi nervozi kada ne možemo pronaći ključ od auta ili privjesak u prvih par sekundi nakon što zavirimo u torbu. Ne trebamo ovu nervozu prenositi na našu djecu, treba im osigurati torbu koja se lako organizira i lako koristi.

Još jedan detalj koji je veoma mali i ne spominje se često jeste pomoćna ručka. Naime pomoćna ručka je bitna kada vaše dijete želi da ponese torbu jednom rukom ili je želi objesiti na vješalicu. Ova ručka mora biti kvalitetna i izdržljiva kako zbog činjenice što će je dijete nositi tako i zbog toga što će visiti na vješalici.

Ovo su neki od naših savjeta za koje se nadamo da će vam pomoći prilikom odabira nove torbe kod vašeg djeteta.

spot_img

Telemach BH oslobađa pretplate korisnike koji su pretrpjeli štetu uzrokovanu poplavama

Telemach kompanija u želji da  pruži podršku korisnicima čija su domaćinstva pretrpjela štetu usljed poplava koje su se desile u novembru 2021. godine donijela...

Telemach BH: Ponosni smo zbog plasmana košarkašica na Evropsko prvenstvo

Košarkašice Bosne i Hercegovine ostvarile su historijski sportski uspjeh plasiravši se poslije 22 godine na Evropsko košarkaško prvenstvo Svi mi u Bosni i Hercegovini...

Djeca kojoj je dozvoljeno da budu slobodnija odrast će u samopouzdanije osobe

Djeca moraju biti slobodna, njihov duh istraživanja ne smije se sputavati i ograničavati. Možda roditelji misle da ovako pomažu svom djetetu međutim ne shvataju...

Iznenađenja za djecu koja vas neće ništa koštati

Svi vole iznenađenja, a djeca pogotovo. Ne treba to biti nešto specijalno, čak sama riječ iznenađenje kod djece bude poseban osjećaj i radost. Danas vam...